Från sömnlösa nätter till rastlösa dagar

För ganska länge sedan fick vi förslaget från distriktssjuksköterskan på BVC att prova allergimedicinen Tavegyl till lilla W på grund av hennes oroliga sömn nattetid. Vi valde då att avstå och tänkte att hon nog växer ifrån det. Sedan gick tiden och lilla L har samma problem som lilla W. Trots att vi faktiskt har betett oss annorlunda redan från början mot lilla L jämfört med när lilla W var liten bebis, har lilla L haft problem att sova på nätterna. Hon har hela tiden kunnat somna själv i egen säng, men inte kunnat somna om på egen hand. Förra veckan fick vi Tavegyl utskrivet till både lilla L och lilla W. Lilla W var ju med om den där olyckan och sedan blev hon krasslig efter det, så hennes “behandling” har ju blivit lite avbruten och därför svår att utvärdera. Lilla L har däremot sovit i princip hela nätter sedan vi började behandlingen för snart en vecka sedan. Tanken är att sluta med medicinen efter en vecka och prova utan. Förhoppningsvis ska hon ha fått en liten skjuts och hjälp på traven att komma in i riktiga dag- och nattrutiner nu.

Istället för sömnlösa nätter har vi nu fått rastlösa dagar. Lilla L har ju hela tiden fram tills nu varit en “lätt bebis” dagtid. Hon har varit så nöjd med att vara på golvet och klarat av att underhålla sig själv bra. Sedan nattsömnen blev bättre är hon istället mindre nöjd dagtid. Leksakerna har hon tröttnat på och hon är inte nöjd någon längre stund på golvet eller i gåstolen. Hon har blivit väldigt “mammig”, vilket i och för sig kanske hör till hennes ålder. Maten är helt plötsligt inte intressant längre och jag måste kämpa hårt och distrahera henne för att få i henne den tidigare så smarriga burkmaten.

Jag har ju sagt att bara man får sova på natten, kan man ta olika problem som tex. matvägran och annat dagtid. Ja, det är väl bara att göra det nu, antar jag! Vem har sagt att det ska vara lätt att vara mamma?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: